Sunday, September 18, 2011

sewa rmh luar kampus...

as the title goes, yeah aku sewa rmh coz hostel is no longer available for me...and so, i have been searching a house to rent with friends and even searched for room to rent...

i have 2 options...

a) 1Borneo apartment - share the room with a female chinese student...rent rm400...
b) uni. apartment - house rent rm650...

at first kn mau d uni. apartment (ua) tp waktu tu nada kwn mau sewa sma...even skrg pun nada...then sy plh 1B apartment...coz dekat dgn U, transport senang if sy mau blik sendri...if d ua, ada susah skit (actually byk) if mau balik...

tp mostly kn aku blm sure lg la mau stay mn coz kwn2 blm decide lg kn sewa mn...

aku mau jua yg d 1b tu tp a lil bit pricey compare yg len...tp senang mau balik dr u...

bkn tu ja yg aku fkr, aku pun tfikir jua parent aku kena byr the rent monthly lg...cmpur utilities...mknn aku...perbelanjaan peribadi n keperluan study...aduh kesiannya dorg...

aku mau p cri part time la ni lpas ni...mau jd tutor (knn)...ada ku hntr resume tp blm lg ada jwpn...part-time tutor pun ok coz gaji da pun cover all mentioned above...tp klu mama ku tau ni mati la aku kena marah d rmh...mn dia mau kc benar anaknya ni keja tym study...

apa2 pun, smoga minggu depan ku n the coming weeks will be easier for me to face...amen...

3 comments:

Akue Achik said...

bgini la idup student sis...huhu..
part time job ok jga, yg pnting x gnggu study.. :)

wish u luck in everything.. ^^

Fadzmie Mohamad said...

Yang 1B apartment tu, RM400 untuk satu room ka, or ko share tu room sama that chinese girl? Bunyi macam mahal juga oh kalau room seja. Hehe. Tapi tidapala. Yang penting selesa/senang bah kan. Hehe.

virgo19 said...

achik: ya la kn...hopefully dpt part time..hehe thanks ya..

fadzmie: 400 per person...n share lg tu...mhal la jua...tp mcm x jd ni aku p sewa sna...hehe