Wednesday, July 27, 2011

lelaki...hebat ka ko mau pukul perempuan???

yaaaa lelaki ketua kluarga, lelaki diciptakan kuat dr perempuan, so lelaki diciptakan untuk mjaga perempuan...

so???

kenapa jua lelaki kau pukul perempuan???

kau gila sudah ka??

# ya aku emo skrg....that particular lelaki has a name and that particular perempuan very close to me...even closer...

apa punca aku tak tau...

but whatever the reason is - LELAKI TAK PATUT PUKUL PEREMPUAN!!!!!!!

lelaki stress keja??? - hei...sepa yang tidak stress keja kn...tp stress keja pun that stress stays in the office ba...once u balik keja, and arrive home, pukul family ka??? e2 ka yg lelaki stress keja patut buat???

what else??? lelaki tak cukup duit??? - once lelaki jd suami, jd bapa...pandai2 la ba kan fikir pasal bini pasal anak...pasal tanggungjawab...duit gaji tu dahulukn la ba mana2 part yang penting...settle kn bil, makan minum for the whole family...if ada baki then p la berjoli if u want...but do remember to save some la...if x ckup utk diri sendri then pukul bini ka??

if ada problem pun, ada otak kn untuk fikir solutions...susah macam mana pun fikir kan la something untuk senangkan problem tu...dgn pukul bini blh selesaikan msalah ka??? klu dgn memukul something blh solve any kind of problems, aku rasa nada problem dalam dunia hr2...stress ja pukul bantal n keja balik...nada duit ja pukul bantal trus hujan duit...macam tu ka???

# aku tak faham kenapa lelaki ringan sgt mau angkat tangan...apa kau ingat kau kuat??? aku bkn la mau bawa bertumbuk ka apa...n aku pun yg benarnya nda mau msuk cmpur psal hal ni coz aku tau how tiny i am as the youngest in the family...but shit la if aku pandang remeh ja benda ni...

# to that particular lelaki, u lost my respect...u expect me to respect u again??? HELL-2-D-NO....

8 comments:

MyGamanBorNeo said...

huh! saya mmg pantang pasal lelaki mendera wanita...tidak kira la secara fizikal atau mental.

p/s: saya pun msh tercari2 jwpn napa ada jenis lelaki yg suka dera wanita.

hazz death said...

btul... gua pun plg bnci r org g2.... huh... mrh btul dgn llaki2 yg x btggnggjwb...

v said...

itu lelaki patut kena pukul oleh banyak2 lelaki! rasain loh!

Beatrice Bianus said...

ya kan...apa kata ramai2 lelaki pukul that lelaki..bru tau!!!

virgo19 said...

2la sy pun x tau ni knapa la lelaki sgp ni mau mmukul...

well, aku pun rsa if only that lelaki blh rsa mcmn kena pukul kn...bru dia tau...ptut ka x memukul org...

biar dia skali kna ajr kn...

Fadzmie Mohamad said...

Aiya, mungkin dia nda pandai kontrol his anger/stress. Mau dikasi kursus pengurusan amarah ni tau. Patut siapa2 yang mau kahwin kena diwajibkan ikut kursus macam tu kali, baru teda adegan pukul-memukul. Err, bukan la completely teda, tp at least boleh dikurangkan, or dielakkan. Kan Afen? ;)

virgo19 said...

fadzmie: huish aku sokong 200%...pttnya b4 kwin ada kursus anger managemnt kn, bru la couple ni tau apa pelu bt bla mrh/stres...completely teda tu mmg mustahil tp sume tu still blh dielakkan if tau mn bek n mn jht...

tp ada ka kursus mcm tu d sni???

klu la ada mau ku suru si lelaki ni p join...hehe

Fadzmie Mohamad said...

Mesti ada tu. Mustahil teda. Hehehe.