Friday, July 8, 2011

post in english pun kena tegur?? apa kes???

manusia ada otak n ada mulut...
mmg susah mau control otak n mulut manusia..

ada sorg kwn ni...aku btul2 x tau la knapa dgn dia ni...
dia p ckp dgn kwn ku sorg psl blog aku...
then aku tnya la knpa dgn blog aku...
ni ya reason nya...

dia: blog c afen namanya ja pengikut sabahan blogger la, wsb la, n yg follow sume pun org msia, tp c afen post english pla...lupa daratan ka dia tu?? da tu byk lg postnya psl bfnya...tp bfnya nda jua pena komen2 d post cinta dia tu...ceh, klu aku la ada blog aku nemau la post english..aku mau kekalkan bahasa melayu aku...mcm tembirang oo kn dia...bila dia bkomen dgn blogger len pndi pla dia gna melayu...eeee geli eh...

aduh tlng la...sot kn ada kwn mcm ni...
nsb bek dia kwn if bkn kwn hbs da aku sindir...
aduh afen sabar ja la...

so aku mau tnya...
slh ka aku post in english???
lupa daratan ka aku if aku post in english???
tembirang ka aku???

# this particular note (here) is for u my dear fren...aku tau ko akn bca jua blog aku ni...coz aku kwn ko kn...aku tau ko nada blog...if ko brani ko bt la ba blog melayu ko...aku ada jua ba post in malay mgkn ko ja nda prasan...psl bf ku tu aku nda la kesa ko mau ckp apa...dia mmg x blog coz dia full-time keja...tp aku tau wpn kmi jau n dia lgsg x fhm melayu, aku tau dia bca blog aku wpn dia x komen...psl komen ku dgn other blogger, aku komen malay if post dorg malay n aku komen english if post dorg english...doesnt matter as long as the other blogger understands me...english ok ka x, this isnt an english class, so wtf...i just be myself...cheers...love u fren...:)

16 comments:

Akue Achik said...

haha,,matilah..bg aku, teda mslh pon kalo bt post dlm bi.. :)
janji readers fhm..^^

Aqilah Musfirah A.R. said...

saya pula yg geram ini. Hahahaha. Because the thing is, I blog in Eng, as well.

my opinion=
1st of all: ni bkn blog dia, jd org maw guna bhsa apa pun bkn urusan dia.

2nd of all: org ada sbb2 t'sendiri knapa maw guna eng. Ada yg maw improve. Ada yg lebih selesa guna Eng. And so much more.

Hmm.. anyway, just wanted to say: in my point of view, teda salahnya guna B.I. :)

virgo19 said...

akueachik: ya...aku sokong ko 200%...janji readers faham kn....

virgo19 said...

aqilah: jan geram ah nti sy terjangkit...hehe sy skong ur 1st opinion...ikt suka kita la kn mau blog in eng or malay or rojak...bknnya kita dlm kelas pun kn...kwn ku tu ja sot gila kli..

Fadzmie Mohamad said...

Pendengki juga dia ni. Adakah benda macam ni pun mau kisah? Terlampau tiada benda lain kali sudah dia mau buat ni.

Ada beberapa kemungkinan kali kenapa dia cakap macam ni:
1. Dia dengki ko ada blog.
2. Dia dengki English ko superb.
3. Dia dengki ko ada boyfren.
4. Dia dengki ramai orang support blog ko.
5. Kesimpulannya, dia dengki sama ko.

Cuba dia masuk blog aku, mesti dia cakap macam ni kan:

"Ko tengok bah si Fadzmie tu, nama ja orang Sabah, tapi entri slang Semenanjung."

Kah kah kah. Pathetic.
Kalau terlampau tiada kerja, mari jumpa aku. Aku bawak pigi Kg Air. Banyak kerja aku boleh bagi dia sana.

p/s: Panjang semacam ja komen aku ni tau. =.=

virgo19 said...

fadzmie: eya geng...aku bru tau ni dia dengki dgn aku...huhu..teruk kn..mgkn jua la dia dengki aku based on ur 5 possibilities tu...tp dia kwn kn ptt nya support ja la ba kn..

hehe bg2 kli dia komen blog ko tu if dia bca blog ko...huhu minta2 la x...tmbh nti aku menyampah dgn kwn sendri...

keja d kg air lg tu...apa jua keja d sna tu geng???

hehe biar la ba pnjang...aku nda kesa jua...

iamvlary said...

ohmaiii sa sndri mmber WSB kbnykn post sa full bi pn. sa pn rsa perasaan marah ko owh. sblm ditukar tu Sabah's 20 point agreement kn official language Sabah adalah Bi. Klu xkena tukar, surat mnyurat rasmi kt dlm bi. the truth http://en.wikipedia.org/wiki/20-point_agreement_(Sabah)
ahaha lebih2 pla sa ni taw. ahaha..

Fadzmie Mohamad said...

Itu la bah. Kita harap yang kawan-kawan kita support apa yang kita buat. Nama pun kawan kan. Tapi yang ni, macam kawan sekadar pada nama seja ni. Aku bukan mau judge macam-macam la sama kawan ko yang saturang ni, tapi macam tu la 1st impression orang bila dengar cerita macam ni.

Hahaha. Banyak 'kerja' boleh aku suruh dia bikin sana Kg Air tu. Tapi kalau kena tangkap polis, sendiri tanggung la. Siapa suruh terlampau tiada kerja mau buat, kan. Hahaha.

virgo19 said...

iamvlary: huish...if ko argue mcm ni d court sure kita menang ooo geng...:)

virgo19 said...

fadzmie: hhmmm dr dlu lg ba tu dia mcm tu tp nta knapa aku trasa btul bla dia p komen blog sy...klu dia ckp blog sy ni nda lawa nda canggih blh la aku trima tp ni dia ckp mcm tu mcm mau kc kena ni dgn blogger msia len yg post in eng...

hehe 'kerja' ah sna kg air...ngam tu tau...kc diam mulut dia kn...:D

Anne Nurain said...

ui kin panas jgk tu org owh..
konpem la PHD tu..
pa pa pun, ko sbar jak la..
blog mu, ko pny suka la kan?
pdulik jak dia sna..
hehehe...

virgo19 said...

anne: hehe phd la mangkali dia tu...ngam3...blog aku then ska ht aku la kn...aku nda pduli sdh dia tu, tp nda jua dpt coz aku mc jua agp dia kwn...buruk2 dia pun aku dpt jua trima dia...cma dia ja tu yg nta knapa nda blh btul dia trima blog aku ni...

azly&iejah said...

nda payah lah layan sangat prngai org mcm 2...biarin aja bahhhhhhh...bagus lg kaw pos pasal bf mu kan..drpda ada mburuk2 kan org..kalaw dia nda maw baca nda payah lah bah komen2 g2..org punya blog org punya suka lah bah kan..kan..kan..untung kawan mu 2 dapat pwend yg PENYABAR mcm kaw ne verg0..tngok last ayat mu 2 ada lg LOVE U FREND....hehehehe...

virgo19 said...

iejah: aku biarkn sdh tu komen nya...coz mls aku sdh..bkn jua dia punya ni blog...hehe...ba nma jua kwn takn mau jd lwn pla kn...

azly&iejah said...

2 lah bah...smpan jak lah d ati bah kan...nda payah dgr lah apa org maw cakap...yg pnting kaw selesa apa yg kaw wat 2....kan...heheheh

virgo19 said...

iejah: btul3...sy skong 200% hehe...