Monday, August 13, 2012

hei, org keja la....

dgn sgala hormatnya, aku bru2 ja hbs degree...so org ckp, p la cri keja...aku sdh p cri keja pun tp blm ada yg sangkut lg...so, sy kena la sabar 200%....sabar aku ni, ko jgn...

mau di jadikan cerita, hari ni my other half kol jam 2.36am...my wire-man tu kan sllu sdh blik lwt due to his never-ending projects...kuar rmh jam 7am blik rmh x tentu...pling awl jam 7.30pm pling lewat 3am...

so, msa dia kol tu, aku tgh zzz...tp i manage to answer his call and i said hello...

our conversation was mainly bout his ex gf...coz exgfnya kol dia....their conversation was mainly bout getting back to him plus perbezaan gf dlu n gf skrg...sy tkejut tau...awl pg ba tu dia kol sy trus ckp mcm tu...da la sy mc mamai kn trus segar ba...sy x marah pun dia mention psl xgf-nya...sy jeles pun x coz tu past life dia kn so there's no reason why i should be jealous coz i know he's with me now...so, i just listened to him and gave appropriate respond...

since xgfnya tnya psl pbezaan, my wire-man ada ckp msa dia kol perbezaan between his ex and his current gf...and 1 big difference is time keja...so sy tnya la ada apa dgn time keja?? dia ckp la exgf nya sllu kol msa dia keja tp sy x - meaning sy fhm la keja nya knn...sbenarnya kn, sy x ska ba kna compare and contrast dgn sepa2 ni kn lg dgn xgf...my reasons are - everybody is different, and everybody change through time...

so, bla dia ckp psl that big difference kn, it made me wonder...bkn la mau memuji dri sendri tp knapa ya ada ppuan yg x fhm keja other half dorg?

for my case kn, sy mc tanam anggur d rmh...dia keja mau rebut tender la, p meeting jmpa org la, bt keja dr am-am, blik rmh penat...x patut jua sy pentingkn dri mau kol dia pg, kol dia tghr, kol dia ptg, kol dia mlm...aku pun rimas klu mau bkol ja sllu...it's in human nature la ba kn untk bfikir what's best for u and others...so, sabar is crucial here...if sy da keja one day, sy pun xmau la kna kol sllu hnya utk bborak kosong even if the caller is someone i love...tp if sy keja ofis hour kn, dia blh jua la kol sy lunch time just to say i love u (ahaks) or call me whenever there is an important question to ask/emergency...

like i said b4, sy x ska kna compare n contrast coz i know everybody is different and everybody can change through time...mgkn xgfnya blm melalui any transition...or maybe xgfnya bru 1st time kapel dgn llki yg da keja...sy pena ckp dgn dia yg xgfnya nti pun akn brubah jua...trus dia ckp "mau sy blik dgn dia ka?"...honest, sy x mau (ni kli la sy pentingkn dri hehe)....

it's 1.04pm here...dia blm kol@msg lg...meaning dia blm lg p mkn...biar la org yg ada keja mcari org yg x keja...nti bla c ada keja ckp x blh bkol lma sbb tgh keja, c x keja mrh, jd isu nti bgaduh pla kn...so it's better if yg da keja ja mcari bru la c x keja tau bla c ada keja free...


4 comments:

Fadzmie said...

Masih budak kali ex-gfnya tu. Jadi belum ada pengalaman luas pasal time-limit seseorang. I think so la. Haha.

☆彡Mitchell Cullen said...

haha.. ne kali lah kan.. gila kah mo blk.. XD

virgo19 said...

fadzmie: mgkn la kn...hrp dia brubh la lpas ni...

mitch: XD

Anonymous said...

y a pas à dire c'est vraiment une langue de merde...