Wednesday, August 8, 2012

i heart sabah....

post kli ni dimula kn dgn ketawa....hahaha...kenapa ketawa?? sbb sy rsa lucu la ba...ko ni ah...

heboh 1Fb ah psal sorang budak ppuan nta pa namanya (mlas mau mention here)....complainin bout sabah...dia cakap sabah negeri kotor la etc (x pelu mau mention here coz for sure u ol da tau)...

lpas tu melarat lg pula...ada lg org2 len ni yg complain sabah lg...tp yg pling kick kn di sabah ada ka jual baldi?? hahahhahahahhahahaha tburai isi perut ku ketawa ooo...

honest aku x tau la if dorg btul2 merasai 'ketiadaan' baldi di sabah...atau pun dorg sgja ja bt mcm 2 utk menarik perhatian...ala besala publisiti murahan...

di rumah ku byk baldi siap ada besen lg...klu dia mau blh ja dtg rmh ku p ambl tu besen klu2 dia rsa dirinya tlalu besar x cukup sebaldi...i bg free...hehe...tp klu btul sabah nada baldi blh ba tu baldi dr rmhnya yg nun jauh di sana di courier gna poslaju smpi kk...nah ada sdh baldi kn...

klu psal negeri sampah tu sy x tau mau komen mcmn coz dia x define sampah tu mcmn...if sabah kotor dgn real sampah, then aku pun x tau part mn la dia p di sabah yg sbegitu kotor...coz bg aku x pun kotor di kk ni...

klu part karok, byk la karok d kk...dlu2 ska p karamunsing sna p karok, tp skrg sy ska p suria...di 1b pun ada...tgl dipilih ja yg murah ka, yg mau ada minum ka, yg mau ada arak ka, mau yg murah ka, yg skejap ka, byk bei di kk...

ada lg 1 komen psl cawat....hahahhahahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahhahaha pun kick jua...aku heran knapa dorg ckp di sabah mc ada yg pakai cawat...dorg mau sgt ka tgk org pkai cawat ja jln2?? eeee x tau malu ah dorg mau tgk cawat org...

huh org sabah tgl pokok??? aku tgl housing 2 tingkat, 4 blik, 2 showers, 2 kitchens, 2 living room...maksudnya aku bkn org sabah la tu kn?? hhhmmmm aku org uk kot hehehe sbb aku tgl di rmh bkn pokok...

apa2 pun, aku bharap yg sabahan kn bersabar ja la dgn smua ni...kta x tau kn knapa dorg bt mcm tu...x pelu mau emo...ckup skadar kta tau mcmn kta di sabah ni hidup...biar ja dorg dtg sabah n tgk sndri negeri sabah yg kita banggakan ni mcmn kn...

i heart sabah...sabah is me...

2 comments:

Anne Nurain said...

ada suda tu ppuan mntak maap, dia blang kena hack fb ny tp rmai ndak pcaya ni.. haha..
orang2 gitu tu confirm org2 yg masih d bwh tmpurung lg, ada teknologi x mau guna.. pdhal tmpat kita lagi maju dr tempat dorang..

virgo19 said...

ya btl 2...dia minta maaf pun tp dia sdh bt smpi bla2 kna ingt...kesian kn org mcm 2....