Thursday, July 14, 2011

a friend...a jealousy...a hate...

i have a 'cool' friend..who has a 'cool' attitude...n has a 'cool' mouth...

i assumed that she is one of my closest friend, who knows a lot about me...

so, i shared my love's story to her...

i dont usually shared my love's story to her...ever since we had this conversation last year...

her: afen, i want to tell u something...im happy...so i hope u r happy with me too...
me: u r my friend, so of coz i will be happy with u if u r happy...im so excited...so tell me...
her: well, my bf is a pure Singaporean...
me: really??? woow....congratulations my friend...im so happy with u...so tell me more...
her: hehe thanks afen...i knew u will be happy...even if ur future bf is sabahan...
me: huh?? what do u mean even if my future bf is sabahan??
her: well, u know me right...i dont want to have a bf/fiance/husband from sabah....its ssooo euw...i want someone different...but it suits u tho...not me...
me: hehe i wont mind at all if my future bf/fiance/husband comes from sabah...as long as we're in love then we're ok...
her: hehe thats why it suits u...but not me...

we talked about her current relationship for about an hour...the way she talks, really annoys me...i cant accept when she said that sabahan guy is so euw, she dont want any of them...but dont she remember that her father and brother are pure sabahan too?? well, she's been in singapore since 2009 (i guess) and she'd already changed...she forgot where she comes from...if she is living farther than that, then i guess she will be forgetting malaysia as well...but she is my friend so whatever she is, i can still accept her...

then, we chat on monday...for catching up...we r soo damn happy at first...she is still with the singaporean guy..they r so madly deeply in love...

then, she asked me if i have a bf or not...at first i dont want to tell her...so i denied...but she keeps on asking...n telling me how beautiful love is...then, i told her about my gra geal mo chroi...and here is her reaction...

her: omg....i cant believe it...from scotland??
me: yeah...from scotland...
her: what??? do u want to be an english whore now???
me: english whore???!!!! watch what you're typing my friend...
her: hey, i mean it...u r an english whore now...
me: stop joking ok...
her: afen, im not joking here...u r a slut...
me: dont be such a shit...i am not an english whore n i am not a slut...what makes u think that??
her: what else a malaysian woman wants from an english guy??? his money...
me: i had never asked money from him before...
her: dont be ridiculous afen...i know u...u will never suits him...only sabahan guy will...u just want his money...n u just want to relocate to scotland...euw...i dont wanna have a friend like u...english whore...

then she sign off...

30 mins later, im still blur...im not sure what had happened to her...im so pissed when she called me an english whore...

is it my fault that i fall in love with an english guy??
am i an english whore?? 

i told my gra geal mo chroi...and this is his reaction...

my gra geal mo chroi: ur friend has never spoke or met me before...and now she judges me...judges u...judges us...loving u is more important than sex and money...im sorry for my next words, but your friend has a mouth fully loaded with shit...she's jealous with u...
me: but she is my friend...
my gra geal mo chroi: i know...now she reveals her true self...and that true self of hers will be hers forever...she will never changed...
me: i know she is bitchy sometimes, but i still accept her bcoz she is my friend...
my gra geal mo chroi: r u a slow learner??

well...im not a slow learner...but i do believe in second chance...but, i did gave her many chances before...but calling me an english whore?? thats unacceptable n unforgivable...

# to my dear friend, u should accept who am i with...just bcoz u have a singaporean lover doesnt mean u r on top of others n u can say negative things to ur friends...i dont have any intention to beat u in terms of who has a non-sabahan bf...when love comes, even hell can meet heaven and so is scotland n sabah...btw, dont forget where u come from coz u have ur family there knowing u, waiting u, missing u n loving u...u have to throw away your euw attitude...i may be ur friend in mere future...but i wont be the same...thanks to u...cheers...



11 comments:

Leysa JL said...

auww, tercabar bah dia 2..nvr mind, dia akn sedar juga 2 one day..chill ya!

Aki said...

ahahahahhaa.... totally slut!! no,I not mean u dear.. I mean,ur friend.. Hahaha. wat kind of kawan o yang tia support kawan?? apa,ko rasa tercabar la tu?? ko ada singaopore,pastu kawan ko ada scottish.. hehe..

ko relax ja ging.. dia belum kena pukulan Jantan Sabah tu.. ^_^.v..

btw,ko punya tanak wagu,mimang terbaik.. I mean,dia punya ayat,sa sukung gila2..

n one more thing,U r a fast learner,but in terms of bekawan,u r what ur tanak wagu sudah cakap.. Hahaha.. Jangan telampau setia dengan kawan yang suka makan kawan.. ^_^.v.. Nampak sangat bah yang dia cuma mau dia yang menang.. So,fikir2 lah..

Kalau ko sayang tu kawan ko,ko tunggu dia sendiri yang datang n mengalah sama ko.. Baru adil..

Ko bekawan sama c Aki ja sini.. ^_^.v.. Hehehe

virgo19 said...

leysa: tcabar kli dia tu...hrp la dia tu blh tsedar one day...

aki: ada ba tu bf dia dlu org sbh tp dia tembirg btul ni lps dia kapel sma org spore...

huhu klu c aki pun komen mcm tu mmg la sy ni slow learner kn...

sy x lg knn ni mau setia bkwn dgn dia...penat ba sdh sy bsabar btahun dgn dia..sy mau rehat sdh...

btul la jua kn..biar la di minta maaf dgn sy dlu bru sy p bkwn blik dgn dia...hope dia tersedar la...

knfm ba sy bkwn dgn c aki sni...hehe

Aki said...

haha.. the way yang dia cakap sama ko 'only sabahan guy suit U' tu yang,eish,dia sepa oh mo menentukan ko gitu.. maksudnya,dia belum kenal sama ko la tu.. hahaha..

no,bagi c AKi,just one word for kawan macam tu,U SUX!! haha.. nasib bukan kawan c Aki oh yang itu,kalau tida,siap dia.. Haha..

virgo19 said...

aki: sy pun x blh jua tu...msa kmi chat tu blh2 ah dia ckp sy ni mau btanding dgn dia n dia suru break ni...ba si slow-learner knn ni nda la pduli sgt coz kmi kwn knn...

sy bru trasa ni dia blm fhm sy sgt...atau mgkn dia nda mau fhm coz dia mau jd queen bee..n nemau kalah...

if dia kwn ko apa la knn ko bt?? hehe tampar dia on behalf blh ka???

Aki said...

afen : saya tia tau apa tujuan ko bekawan dengan orang begitu. tapi sa puji ko la.. sabar ja ni.. positif ja dengan apa yang dia buat..

ya lah,semua dia buat,ko akan 'oh,tiapa la,dia kawan sa..' padahal,kalau orang tengok,terang2 sudah ba dia saturang ja yang mo menang..

ya,macam yang ko cakap,bukan dia tia paham ko,cuma,dia terlalu memahami diri sendiri,n teda masa untuk memahami kau.. dia bekawan sama ko,sebab dia mau rasa,dia hebat.. dia power dari kau.. jadi,ada sesuatu yang dibanggakan..

sa nda paham,ada juga pula orang macam tu di dunia ah.. sa ingat dalam drama atau filem jak..

hm,kalau saya tu,mula2,men lawan mulut.. kalau nda masuk juga,sa ambil tindakan.. bukan tampar.. yang biasa2 ja.. tunjuk betapa huduhnya dia dulu,macam2 la.. kan c Aki kaki edit.. Hahaha..

virgo19 said...

aki: kwn ba tu geng..bek dia buruk dia aku trima ja tu...btul la jua tu apa ko ckp, dia bkwn dgn sy coz ada benda yg blh dia banggakan n blh tunjuk power dr aku...2la smpi dia bgtau dia bangga ada bf s'pore...

so nemau la sdh aku kena injak mcm tu...ketara pla aku ni bodoh nda pndi plh kwn kn...huhu

if aku stay kwn dgn dia n nada ambl tindakan lgsg, nti mkin besar pla kpala dia...skrg dia suru break dgn bf nta pa lg la lps ni yg dia mau sy bt utk dia knn...

hehe tunjukkn btapa hudunya dia dlu...i like la tu statement...hehe ngam tu dia kna mcm tu...hrp muka cntik tp prangai hodoh gla pun nda gna...

Aqilah Musfirah A.R. said...

clearly, ur little friend is just jealous :P

virgo19 said...

aqilah: hehe i think so too...:D

Fadzmie Mohamad said...

Totally agree with Aki. Ko punya kawan tu belum kena 'pukulan' Jantan Sabah. Cuba kalau dia sudah kena, kali sampai nda mau keluar Sabah sudah. Kah kah kah.

And Afen, I know that you know her a lot more than us here (coz she's your friend), tapi aku boleh cakap yang she does not deserve a second chance. Terlajak cakap, terlajak taip, mana dapat diundur. Sedang lelaki sesama geng lelaki pun, even selalu gurau kasar, tapi we know batas2 gurauan. And even kalau kawan saya yang paling jahat pun tidakkan sanggup cakap macam ni bah sama kawan2 dia.

Orang selalu bilang, jangan disimpan pisang buruk dekat2 dengan pisang yang baik. Jadi, paham-paham la. Haha.

virgo19 said...

fadzmie: tlampau penyabar ba kli ni knn smpi blh bg dia extra chances...tp lps ni sure nda mau sdh aku bg dia...aku rsa kli ni mmg dia btul2 kurg ajr ni...(ops)...

hehe mn tau 1 hr nti dia tkena llki sbh na btul kli trus nda tkuar dr sbh ni...

hehe...mau kc asing la ni pisang bruk dr pisang cntk...