Saturday, July 2, 2011

nak tanya blh??

i just wanna ask,
if korg kena suru pilih atr:

a) orang yg suka kmu, tp kmu x brapa suka @ blm suka sgt
b) orang yg kmu suka, tp x brapa suka kmu @ blm suka kmu sgt

mn kmu pilih??

hehe aku tau punya ada yg akn jwb 'hhmmm cri org len la'...
tp aku nemau jwpn 2...
plh atr a @ b ja...

bagi aku kan, aku pilih a kot...
biar la org ckp "ko tipu diri ko sendri.."
tp positifnya someday aku akn suka dia kn...

org selalu ckp
'cinta yg agung (cewah) adalah bila kmu lgsg nada expect apa2.."
eya meh??

if btul mcm 2 tpaksa la pilih b kn...
coz cinta agung kn nada expect pa2 dr tu org...
so jan expect dia akn suka kita blik...
aduina sadisnya...
nemau aku mcm 2...
if aku pilih b pun aku akn ttp expect dia akn suka sy blik (knn...)

tp kdg2 manusia ni ada yg risk-taker ada yg x...
terpulang dgn individu...
so pilihan n reason kmu apa pla???

so a or b???


5 comments:

Fadzmie Mohamad said...

Kalau saya ni perempuan, saya pilih b. Sebabnya, saya pun tidak tahu. Hahaha. But ni jawapan saya based on my instinct sebagai lelaki yang meng-'kalau'-kan diri as a woman. :)

# masihkah kita ingat? #

virgo19 said...

fadzmie: bgus2...hehe...risk-taker g2...

misya mialen said...

dik, ok, aku mo share pengalaman la ah.;D blh ba kan? klu kna bagi pilihan, aku akan pilih a. sbbnya, lbh baik pilih org yg suka kita drpd pilih kita yg suka org tu. klu org tu suka kita, honestly dik, org tu x akan kecewakan kita.dia akan jaga hati kita btul2 dlm apa sekalipun.

aku bljr dr pengalaman dik.dulu, aku suka org yg x suka aku,aku yg bnyk sakit hati. pendam rasa. sapa suru suka kan? sdh tau org tu x suka.mau jg.hahaha.last2 bila aku pilih org yg suka aku.indahnya dunia dik.mula2 tu, mmg susah la utk sesuaikan diri sbb kita x suka kan.tp, why not, if be a friend dulu? selami hati masing2.lama2 bila sdh kenal, ok tu.;D. lagipun, org yg suka kita, akan sllu hargai kita.;D.

Ini pengalaman aku dik.kita ni jgn pening2 kan kepala.jalani hidup seadanya.;D psl jodoh, kita kena usaha utk kenal dan selami hati org lain.tp, jgn paksa diri.sbb dik, kdg2 kita x perasan tu. jodoh kita sbnarnya ada dkt kita jak.;D

naaa.pnjg pula dik.mcm entri sdh;D

virgo19 said...

misya mialen: i like komen 2...hehe..mula2 msa sy pilih a, blik2 ja fkr b..tp bla fikir blik, bt pa mau fkr psl b sdgkn dia x akn fkr psl sy kn..las2 bla da lma knl dgn a, wah hepinya...hehe...hrp btul la keputusan ni...

Anonymous said...

jangan pergi kepada org yg tdk mencintai kita...sebaik2nya pergi la kpda org yg mencintai kita.. hanya orang yang begitu saja la akan dapat memberi kebahgiaan..he2