Wednesday, August 17, 2011

LDR n aku...kmu sanggup ka ganti???

ola......

long distance relationship (ldr)...sure korg pun tau kn...

hr ni aku n dia ada date....tp yg kesiannya, date cuma d y.m ja....kesian kn...

apa punya date la knn tu kn...

well...

bg kmi e2 la date...

so, kmi trima ja la...

we r perfectly in love, but not in a perfect condition...where distance is the main culprit...damn...

he's my gra geal mo chroi (click if u want to know what it is n who he is...)

btw....
im not supposed to write in english...damn u friend...

kmi, beza msa = 7 jam
kmi, beza jarak = 6900 miles
kmi, msg rate (msia) = 0.20 sen/text (murah coz guna clcm)
kmi, kol rate (msia) = 0.88 sen/min (compare to other line clcm tetap murah)
kmi, kol rate (uk) = 45p/min

dia yg slalu kol...if sy kol dia tdo@dia keja...if dia yg kol, sy bgun...nada keja pa2 pun d rmh...

sbb beza msa tu, dia kol awal pg around 6am (msia) sna 11pm...bru ja dorg gelap...bygkn if sy kol jam 11pm sna jam 6am sure la x dpt kn coz dia tdo...nda pa la kn sy sacrifice msa pg since dia keja sy d rmh ja...takn mau pentingkn dri kn...

ada skali dia kol 35mins = £20...convert duit sni rm96...trus nda smpi ht knn ni sy suru dia kol...tp biar la ba kn da dia yg kol...

sepa2 yg mcm kmi ni, mmg kena tahan ht...LDR mcm ni, kmu sanggup??
beza msa jarak mcm ni punya teruk, kmu mau??
if kamu sanggup n kamu mau, meh kita tukar blh???
hehe bkn la aku nda sanggup n nda mau sdh...aku mc mau dong...
tp SUSAH.............................................................................................................
padan muka kn.......

klu kmu rsa kmu kena trust ur other half 100% then i have to trust him 200% with extra 20 makes it 220%.....
na kau, nda mampu da ni geng...
apa la x....dia kerap outstation, klu shari 2 nda pa ni 3 minggu...
klu stakat d uk, aku blh trima coz slalu jua dia outstation within uk utk sminggu....klu tmpt len dia p lma...
tym ni, byk la setan p bmanja dgn aku tu, trus ba tfikir apa la knn dia bt sna tu?? btul meh dia p keja?? etc..tp ada ku kesa??? nada....coz i have my 220% trust on him...

so msa dia outstation even within uk, aku nda la ba mau kcau...lgsg ni nda msg nda kol...if dia msg sy bls la, if dia kol sure la aku jwb...sepa la x kn...haha...dan aku nda akn fikir yg bkn2 coz aku knl sepa dia...

hjg thun ni dia bakal ada resort sendri, tp dia x bgtau sy d mn...a hint from him "resort tu dia beli coz dekat dgn sy"...walau d mn pun resortnya tu, makin la btambah dia busy kn...mkin ka ada masa utk sy??? hhhhmmmm knfm la nada...

apa2 pun stakat ni, nada problem...n aku pun nda akn minta problem...palis2 jau2...psal msa nda pa, sume beres kok...

cuma 1 ja aku hrp that my 220% of trust is worth the wait....


7 comments:

Fadzmie Mohamad said...

Orang selalu bilang, kalau itulah jodoh kita, memang tidak akan lari pigi mana-mana, walaupun hujung dunia. Hehe. Just trust on him, someday if he's a good man, he will pay back your trust. ;)

apple said...

semoga anda tabah.. saling mempercayai itu sangat penting..

Aki said...

ko bulih tu.. lagipun ko sudah trust dia kan.. Hehehe...

Akue Achik said...

ndapa, ko prcya sma dia kan? teruskn pcya..smoga kamu bhgia.. :) :)

Leedya said...

tabik sama ko...sa yg dlu d labuan dia d kk pun sandi sa...kalau ada jodoh x ke mana...:)

echaRierie said...

klw ada komitmen yg kuat dlm r/ship sure r/ship to go on..
jia you k ! :)
jauh ka dkt ka klw hati sdh setia tiada mslh tue..klw ada jodohla..hehe..

iam_JoyDee said...

kamu boleh... kamu boleh....